Monday, March 13, 2017

Jesse Day 15

4/6

1. A fictional criminal mastermind (and unfortunate ethnic stereotype), who appeared in stories by British author Sax Rohmer, has a name which lives on today in the area of grooming. What is that name?
Correct Answer: FU MANCHU
Your Answer: Fu Manchu
Points Assigned: 2

Almost went with Mohawk, but didn't think that was a slur. 

2. Name any one of the three 1990s sitcom kids who were the children of Danny Tanner and Pam Katsopolis Tanner.
Correct Answer: D.J., STEPHANIE, MICHELLE
Your Answer: Stephanie
Points Assigned: 1

Who could forget Stephanie. 

3. What American artist's 1952 painting Mountains and Sea, pictured here, was her first professionally exhibited work and is today likely her best-known, though she would continue to produce pieces into the 21st century? LINK: http://www.learnedleague.com/images/art/430985uc04yc6y65y.jpg
Correct Answer: HELEN FRANKENTHALER
Your Answer: O' Keefe
Points Assigned: 3

Never heard of her.

4. Name any one of the British monarchs (with regnal number) who are members of the dynasty originally known as the House of Saxe-Coburg and Gotha.
Correct Answer: EDWARD VII, GEORGE V, EDWARD VIII, GEORGE VI, ELIZABETH II
Your Answer: William 2nd
Points Assigned: 2

British royalty questions do not go well for me. 

5. "A player landing in one of the 12 'Roll again' spaces continues the turn by rolling the die again" and "Any number of tokens may occupy the same space" are quotes within the "Continuation of Play" section of the "Master Game—Rules of Play" for what game?
Correct Answer: TRIVIAL PURSUIT
Your Answer: Trivial Pursuit
Points Assigned: 0

Seems like the gimmie of the day.

6. Identify any one of the three properties (by name, not letter) in the equation that defines what is commonly known as Newton's Second Law.
Correct Answer: ACCELERATION, (NET) FORCE, MASS
Your Answer: Mass
Points Assigned: 1

I wasn't sure, but figured Mass would be in there somewhere. 

Steiny Day 15

1. :( Guessed manscape

2. :) DJ

3. :( No idea

4. :( guessed harry 1st   I am terrible at monarchs

5. :) Roll again gave it away

6. :) just knew it

Friday, March 10, 2017

Gideon Day 14

5/6 today against Carrbenite SilvermanA

1 :) D2 W E B Dubois - I think I will remember it is spelled Du Bois from now on.
2 :) D1 London - I don't understand the 16 years of existence part. Hasn't London been in existence closer to 16 centuries?
3 :( D2 Since - SO close, yet SO far away.
4 :) D3 Barbados - Thanks Sporcle!
5 :) D0 Cannery Row - I've heard of it, but haven't read it.
6 :) D1 Free Tibet - I think this will count.

Ben Day 14

3/6. I keep one question in hand for my quest to finish at a 50% or greater get rate for the 2nd time in my career.

1 :( No idea. Maybe I saw his namein a crossword once
2 :) London. Gimme
3 :) So. It was a good guess. Also thought about Sans. For the record, my guesses for each was 'for, and, not, by, or, yet, so
4 :) Barbados. Can't believe Steiny gave Mirkin 2 points for this.
5 :( I guessed Grapes of Wrath. Have heard of this, but was no chance at getting it.
6 :( I said 'environment'.

Dave M day 14

Match up with Steiny today. Looks like it will be a close one – we both got 3/6.

 

1 :) I learnt this just 2 weeks ago as my husband’s currently learning US history as part of his college course. D1. Steiny 1 Mirkin 2

2 :) A real gimme. D0 Steiny 1 Mirkin 2

3 :( I don’t know what coordinating conjunctions are. Guessed Still. D2. Steiny 3 Mirkin 2

4 :) I know my Caribbean capitals. Thanks Sporcle. D1. Steiny 3 Mirkin 4

5 :( Guessed Oakland as I don’t know many factory districts in California. D3 Steiny 3 Mirkin 4

6 :( I went with Rock the Vote. D2 Steiny 3 Mirkin 4

 

So I go to 4-2 in our head to head matchups. I really needed the win today so happy with that!

Steiny Day 14

Matchup with Mirkin!!!


1. :) I guessed him earlier this week and was wrong, but this time I was right!  D2

2. :) Gimme D0

3. :) Never knew this acronym but I like it.  I settled on So because i could not think of anything else besides sans and so just seemed more right

4. :( Guessed anguilla...had no idea D2

5. :( Guessed east of eden.  Never heard of cannery row D3

6. :( Boo, I should have known this but I said gay rights instead. 


Jesse day 14

3/6 I don't know if my defense will stand up. 

1. What historian and sociologist—the first African American to earn a doctorate from Harvard—co-founded the National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) in 1909?
Correct Answer: W. E. B. DU BOIS
Your Answer: Du Bois
Points Assigned: 1

It was the first person that came to mind. 

2. Sadiq Khan, a 46-year-old son of Pakistani immigrants, was elected in 2016 as Mayor of what metropolis, becoming the first ethnic minority and first Muslim to hold the position in its sixteen years of existence?
Correct Answer: LONDON
Your Answer: London
Points Assigned: 1

He is in the news.

3. Seven of the English language's "coordinating conjunctions" are referenced in the mnemonic FANBOYS. Which of the seven is represented by the letter "S"?
Correct Answer: SO
Your Answer: Subjective
Points Assigned: 0

Ugh, I don't want to talk about this one.

4. Bridgetown, named for a primitive, Arawak-built bridge over the "Careenage" (or Constitution River) and a later bridge constructed by British settlers, is the capital of what island nation?
Correct Answer: BARBADOS
Your Answer: Barbados
Points Assigned: 3

I knew it wasn't Jamaica, so I figured it was either the Bahamas or Barbados.

5. The adventures (and misadventures) of a group of Californians in a working-class factory district provide the vignettes that make up what episodic 1945 John Steinbeck novel?
Correct Answer: CANNERY ROW
Your Answer: A Raisin in the Sun
Points Assigned: 2

Nope. Need to read more of the classics. 

6. A rock festival series, which was initiated by the Beastie Boys and began with a two-day event in San Francisco's Golden Gate Park in June 1996 (continuing in other locations over the next few years), was organized to raise money and promote awareness for what movement?
Correct Answer: TIBETAN INDEPENDENCE
Your Answer: Water Access
Points Assigned: 2

Nope again.